6 Ekim 2010 Çarşamba

Britney'in Hayatı!!

Britney Jean Spears (d. 2 Aralık 1981, Louisiana ABD), bir Grammy Ödülü kazanmış Amerikalı pop müzik şarkıcısı, dansçı, söz yazarı ve sinema oyuncusudur. Dünya çapında albümleri ve single'ları yaklaşık 131.1 milyon satmıştır. Amerikan müzik tarihinde en çok satan 8. kadın şarkıcıdır.
-Britney, müziği ayakta tutan üç kadından biri seçildi. (Diğer ikisi Madonna ve Shakira'dır.)

-Mtv tarafından "tüm zamanların en hızlı satan kadın sanatçısı" ilan edildi.

-"Saturday Night Live" programında hem sunuculuk, hem şarkı söyleme teklifi alan 3 kadından biri Britney'dir.(Diğerleri ise Jennifer Lopez ve Madonna'dır.)

-Fox Televizyon'unda yayılnanan "Britney Özel" programı, FoX Tv tarihinin en yüksek raytingli eğlence programı oldu.

-Rolling Stone dergisine 9 kez kapak oldu.Kapak olduğu sayılar derginin o yılar içerisinde en çok satılan sayıları olmuştur!

-Mtv tarafından 21.yüzyılın en büyük popçusu olarak ilan edildi.

İlk önce 1990'ların başlarında "The Mickey Mouse Club" ile tanındı. 5 yıllık bir aradan sonra hit albümü "...Baby One More Time" ile geri döndü ve pop müzikte bir süre çok genç şarkıcıların hakim olacağı bir dönem başlattı. Ertesi yıl ikinci albümü "Oops!...I Did It Again" ile yine listelerin ilk sırasına oturdu.

2000'li yıllar Spears için iyi başladı. Öncelikle Pepsi ile yaptığı reklam anlaşmasıyla, sonra da o dönemki erkek arkadaşı Justin Timberlake ile sürekli gündemdeydi.Bu dönemde arka arkaya 3. ve 4. albümlerini çıkardı. Bu albümleri öncekileri göre içerik olarak daha sanatsal, ancak satış olarak daha düşüktü. 2004'te dansçı Kevin Federline ile evlendi. 1 yıl içinde ilk oğlu Sean Preston'ı, 12 Eylül 2006'da da ikinci oğlu Jayden James'i dünyaya getirdi.2007'de Kevin Federline'den boşandı.

Spears, Kentwood, Louisiana'da doğdu. Erkek kardeşi Brayn Spears,(d.1977) menajerlerinden biridir, kız kardeşi Jamie-Lynn(d.1991) ise aktris ve şarkıcıdır. Çocukluk yıllarında Britney,okulunun jimnastik derslerine katıldı,kilise korosunda da söylüyordu.Bu sırada Disney kanalının seçmelerine de katılıyordu.Bu seçmelerden birinde The Mickey Mouse Club'a seçildi.Yaşı çok küçük olduğu için yapımcılardan biri onun New York 'Broadway 'de bir ajans ile tanıştırarak 3 yıl boyunca gösteri sanatları okuluna gitmesini sağladı. Daha sonra Spears Disney kanalına New Mickey Mouse Clubile geri döndü. Progmramdaki diğer ismler, Justin Timberlake, Christina Aguilera, Joshua Chasez, aktris Keri Russell, ve aktör Ryan Gosling idi.Birkaç yıl sonra Spears bir demo hazırladı ve bu Jive Record'un eline geçti. Plak şirketi Britney Spears ile anlaşma imzaladı ve Britney tüm gençlik dergilerinde ve televizyon programlarında görünmeye başladı.Nsync gurubununda reklamlarına ve sesini göstermeye devam etti.

2006-2008 [değiştir]Mart 2006'da ünlü sitcom Will & Grace'te konuk oyuncu olarak yer aldı.Mayıs 2006'da The Late Show with David Letterman'da da ikinci hamileliğini açıkladı.Bunun ardında da adı Baby's All Rock 'n' Roll yeni bir bebek giyim serisi çıkaracağını açıkladı.Harper's Bazaar dergisinin Ağustos 2006 sayısının kapağı için cesur bir poz verdi.Bu poz yine aylarca konuşuldu.

12 Eylül 2006'da ikinci oğlu Jayden James'i doğurdu.Evliliğini kurtardığını düşünürken eşler iyice işi abartmış ve ayrı yaşamaya başlamışlardı.

6 Kasım 2006'da kocası Kevin Federline'den boşanmak için mahkemeye başvurmuştur.Federline, Pop Prensesi Britney'i bunalıma sokmuştur.Ardından da Kevin Federline velayet davası açtı.Mahkeme çocukları Kevin Federline vermiş ve Britney haftada kısıtlı olarak çocuklarını görme kararı alınmıştır.Boşanmanın hemen ardından yeni albümü için çalışmaya başladı.

Aralık 2006Britney sosyal çevresini tamamen boşladı ve kendini içki ve gece hayatına vurdu.Gece hayatının akıllanmaz ünlüsü Paris Hilton ile gezmeye başladı.Haklarında çıkan iddialara cevap vermeyen Britney haftalarca kendini evine kapattı,gece hayatını kısıtladı ve Jr. Rotem ile aşk yaşamaya başladı.Yeni albümü ve bomba gibi bir dönüş yapma planları için 3 yıllık suskunluğunu 2007 yılının sonlarında bitireceği sözü ile stüdyoya girdi. Ocak 2007 Britney yeni albümü için hızla çalışmalara başladı.

112.000.000 dolarlık servetiyle dünyanın 12. en zengin kadınlarından seçildi.aylık kazancının 762 bin dolar olduğu açıklandı.en çok para kazanan 1.ünlü oldu. Yeni albümü için 3. albümünde birlikte çalıştığı Pharell Williams görüşmelere başladı.Isaac Cohen ile aşk yaşamaya başladı.Bu sırada çarpıcı bir haberle dünyası karardı. 25 Ocak'ta teyzesi Sandra Bridges Covington kansere yenik düştü ve hayatını kaybetti. Şubat ayında ikinci oğlu Jayden James'in resimleri basına sızdı. 16 Şubat'ta bir günlük rehabilitasyondan sonra saçlarını tamamen kazıttı ve iki dövme daha yaptırdı.

Nisan Pop ilahesi çökmüş bir halde hayatına geri döndü.

Haziran ve Temmuz aylarında ise dansçı ve albüm başlığı seçimlerine başladı.Nihayet 31 ağustos 2007 sabahı internette yayınlanan single'ı Gimme More daha çok yeni olmasına rağmen büyük ilgi gördü ve 2 günde media base listesinde 59. sıraya yükseldi. 13 kasım 2007 tarihinde albümünü resmi olarak satışa çıkaracak olan Spears'ın klibi de şu sıralar gösterimde.Şarkı Billboard Listesinde 3 numaraya kadar çıktı. 9 Eylülde Palms Hotel'de düzenlenen MTV VMA'da Britney beklenen performansı gösteremedi.Ama bu performansın beklentilerin altında gelmesinde birçok neden vardı ve Britney tam bir profesyonel olduğunu göstererek hiçbir sorunu sahneye yansıtmadan performansını tamamladı.

Ekim sonunda 5.stüdyo albümü olan "Blackout" çıktı.Listelere 2 numaradan girdi.Albüm iTunes'da başarı gösterebildi ve toplamda 3 milyon satabildi. Billboard'a aslen 1 numaradan girse de,son anda The Eagles'ın albümünün katılmasıyla 2 numaradan giren albüm 3. haftasında 23. sıraya kadar düşmesine rağmen Türkiye'de çıktığı ilk 2 hafta boyunca 1 numarada kaldı.

Britney, diyetisyenlerin kontrolünde sıkı bir diyete başlayarak eskisi gibi olacağına tekrar söz verdi.

Spears tekrar rehabilitasyon merkezine yattı ve tüm serveti babası Jamie Spears'a devredildi.Geçtiğimiz günlerde serbest kalan Britney'in yorgun hali dikkatlerden kaçmadı.Bunun sebebi ise yakalandığı Bipo hastalığı ve aşırı strese bağlandı.Hastalığının ilerlemesine rağmen klip çalışmalarını ve konserlerini ertelemeyeceğini söyleyen Spears,tüm hızıyla yeni klibi için çalıştığını açıkladı.

Çocuklarıyla birlikte olmanın verdiği moralle "How I Met Your Mother" adlı ünlü sit.com'da, sekreter rolünde ekran başına geçen Spears,rekor kırarak sit.com'un o günün en çok izlenen programı olmasını sağladı.Bu habere hem şaşıran hemde sevinen Britney,eski popüleritesine yavaş yavaş kavuştuğunu gösterdi.

Son günlerde ise Britney, animasyon klibi "break the ice" ile müzik kanallarında boy gösteriyor. Britney parfümlerinden 2007 senesinde 84 milyon dolarlık gelir sağlayarak 1 numara oturdu.Yahoo taçısrafından tüm zamanların en başarılı solo sanatçısı seçildi.Mtv popüler artist listesinden haftalarca 1 numara kaldı.Mtv Video Music Award 2008 katılacığı yönünde dedikodular çıktı ama mtv resmi bir açıklama yapmadı.ayrıca britney spears yazın başından bu yana tam 10 kilo verip eski formuna kavuştu. 161 çeşitli müzik ödülü ile en çok ödülleri olan bir kaç şarkıcıdan biridir.

Blackout

Britney, Blackout albümünden ilk single olarak Gimme More'u yayınladı.Şarkı Amerikan listelerinde 3 numaraya kadar çıktı,Pop Airplay listelerinde 1 numara oldu ve radyolarda sık sık çalınan parçalar arasında yer aldı.Bu single listelere 69 numaradan girdi.Gimme More Single dünya çapında 4 milyondan fazla satmıştır.

Albümünden ikinci single Piece Of Me yayınlandı.Bu single amerikan listesinde 18 numaraya kadar çıktı.Şarkıda magazincilere taş atan Britney, kendini savunmayı da ihmal etmedi.Blackout albümü ve albümdeki şarkılar eleştirmenler tafarından övgülere boğuldu.Piece Of Me dünya çapında 3 milyona yakın satış gerçekleştirmiştir.

Britney Spears'ın üçüncü klibi için çalıştığı iddia edildi. Fakat Jive Records şirketi Britney'in henüz klip için çalışmadığını ve rehabilitasyon merkezinden çıktıktan sonrada stüdyoya gelmediğini belirtti. Yeni yeni kendini toparlayıp, Break The Ice klibi için çalışmalara başlayan Spears'ın klibi müzik kanallarında gösterilmeye başladı.Animasyon şeklinde olan Break The Ice klibi Amerikan listelerine 50 numaradan girdi.Her nekadar listelerde başarı gösterememiş olsada şarkı radyo istasyonlarında ve müzik kanallarında sıkça çalınmaya başladı.Temmuz ayında çıkması planlanan Radar klibinin hem yönetmeni hem de oyuncusu olarak kamera karşına geçecek olan Spears son anda bu fikrinden vazgeçerek Blackout dönemini kapattı.Yeni albüm hazırlıklarına büyük bir hızla devam eden Spears'ın son derece iyi bir durumda olduğu gözlerden kaçmadı. Yeni albüm için adeta gece gündüz demeden çalışan Pop Prensesi tıpkı eski günlerine döndüğünü gösteriyor.Yeni yılın başında çıkması beklenen albüm için Britney fanları da oldukça heyecanlı... Medya ise takibini sürdürüyor. Pop prensesi her geçen gün geri döndüğünü gösterirken artık düzelmez diyenler için de eskisinden daha iyi olduğu mesajını veriyor.Break The Ice'ın satışı 1 milyonu geçmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder